Echipa ”Pentru Copii”

Articolele de pe blog-ul pentru copii sunt scrise de oameni care iubesc copiii și care vor să ne împărtășească din experiențele proprii sau din domeniile pentru care s-au pregătit. Încercăm să aducem alături de noi profesioniști din cele mai variate domenii: educatori, învățători, psihologi, pedagogi, medici sau doar ”mămici cu experiență”.

Dacă și tu crezi că poți contribui cu articole despre și pentru copii, contactează-ne! Vom fi bucuroși să colaborăm cu tine!

Adina

Despre Adina Ciocălău

Adina este din Miercurea Ciuc și iubește arta culinară. Și pentru că ocupația sa curentă este ”24 hours mother” încearcă – și se pare că reușește! – să insufle această pasiune și fetițelor sale Jenifer și Stephanie.

Alexandra Niculae-Stoica

Despre Alexandra Niculae-Stoica

Alexandra este absolventă a facultății de arte și a lucrat timp de 4 ani ca profesor de pictură în grădinițe și în particular. Acum doi ani, a demarat împreună cu soțul său proiectul Hippo Atelier, un mic atelier unde creează și produce materiale educative pentru copii (cărți de colorat și de povești, flashcards). Speră ca prin munca ei să le insufle celor mici dragostea pentru artă, pentru frumos și pentru lucrurile simple și firești vârstei lor.

Alina

Despre Alina Albu

Alina Albu este coordonatorul de programe al Qdays Educational, agenție de turism specializată în vacanțe educaționale, tabere de limbi străine și programe de studii în străinătate pentru elevi cu vârsta de peste 7 ani.

Anda

Despre Anda Costache

Anda Costache este Profesor PSHE ( Personal, Social and Health Education) in cadrul Scolii Little London. A absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea București si a continuat cu un master în Terapie şi Recuperare la aceeaşi facultate. În paralel cu studiile universitare a terminat un curs de formare în psihoterapie experenţială, formare centrată pe terapia copilului şi a familiei. Îi place să lucreze cu oamenii și în mod special cu copii.

Carmen

Despre Carmen Decu

De profesie grafician, dar de ceva vreme “full time mommy” (postura care-i place la nebunie), Carmen s-a oferit sa imparta din noile sale experiente actualelor sau viitoarelor mamici.

Cati

Despre Ecaterina-Ianca Augustinov

Este absolventa a Facultatii de Psihologie, Timisoara. Lucreaza, in cadrul unui ONG, cu prescolari aflati in plasament si copii cu afectiuni oncologice. De asemenea, desfasoara activitati creative si artistice cu copii si preadolescenti. Domeniile sale de interes sunt psihologia si artele plastice.

Diana Mihalache

Despre Diana Mihalache

Cu o experiență de peste 15 ani în educație, Diana Mihalache lucrează în prezent ca profesor la școala internațională InSPE (www.inspe.ro), unde predă în limbile engleză și franceză copiilor între 4 si 11 ani. Îi place să fie la curent cu noutățile din domeniul educațional și să împărtășească la randul ei din experiența și cunoștințele acumulate pe rețelele de socializare, dar și pe blogul personal www.educatorulcurajos.blogspot.com. Este pasionată de descoperirea și implementarea unor noi metode și strategii educaționale, care să fie compatibile cu cerințele societății actuale.

Iulia Dumitru

Despre Iulia Dumitru

Iulia este absolventă a facultății de litere și a lucrat timp de trei ani ca pedagogog școlar într-un after-school. În prezent este responsabilă pentru dezvoltarea publicul tânăr la cinema Elvire Popesco. Promovează filmele pentru copii și își dorește să ne informeze privind evenimentele culturale pentru copii și părinți.

Monica Munteanu

Despre Monica Munteanu

Monica este co-Fondatorul Kiboko, un proiect de educatie non-formala care isi propune sa ii ajute pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile innascute prin crearea unui cadru in care acestia si le pot descoperi, exersa si perfectiona. Ii place sa lucreze cu copiii si sa invete de la ei si idi doreste sa contribuie cat mai mult la dezvoltarea generatiilor viitoare.

Laura

Despre Laura Balca

Adepta unui stil de viata sanatos, Laura stie importanta unei alimentatii echilibrate, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici, mari amatori de dulciuri, astfel ca, recent a deschis un laborator de cofetarie in Brasov cu prajituri, ca la mama acasa, numai din ingrediente naturale.

Mihaela

Despre Mihaela Tiron

Mihaela este absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Braşov şi este pasionată de psihologia educaţiei, dezvoltare personală şi parenting. În prezent lucrează ca instructor educaţional la FasTracKids – un program educaţional complementar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 8 ani, centrat pe dezvoltarea abilităţilor şi învăţarea experienţială. Îi place să lucreze atât cu copii, cât şi cu părinţii acestora, având convingerea că fiecare copil dispune de un potenţial unic ce merită să fie fructificat.

Monica

Despre Monica Ciocălău

Absolventă de Conservator, actualmente profesor de canto muzică ușoară la Școala Populară de Arte din Brașov, Monica se ocupă de partea ”muzicală” a blogului pentru copii. Va încerca să ne convingă despre importanța muzicii în dezvoltarea și educarea copilului, de la cea mai fragedă vârstă până la maturitate. Monica preda lectii de canto in Brasov pentru copii si adulti.

Despre Oana Chirilă

Oana Chirilă s-a născut la Iași in 1979 dar din 2006 locuiește în Irlanda de Nord, cu soțul său grec. În 2009 a devenit mama Emmei iar familia se va completa cu un băiețel din ianuarie 2014. Oana are propriul ei blog în engleza – www.mamashaven.com – și este o mămică blogger europeană de top în 2014.

Oana Pintilie

Despre Oana Pintilie

Are experiență de vreo opt ani în învățământ, apreciază creativitatea și îi plac copiii cu imaginație, care se exprimă liber şi au curajul să facă lucrurile altfel decât ceilalţi. Încurajează independenţa copiilor. Aşa vrea să fie şi copilul ei (şi copiii ei, când vor fi mai mulți). Se bucură de lucruri mărunte și dă atenție detaliilor. Are așteptări mari de la oamenii din jurul său și de la ea însăși. Face parte din comunitatea creative hands din Tîrgu-Mureș.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Echipa ”Pentru Copii”, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
One Comment
 1. Buna ziua,

  am dori sa va informam cu privire la aparitia unui site pentru copii – stiri pentru copii.
  Site-ul http://www.stiripentrucopii.com este o inititiva privata, cu acces gratuit. La rubrica “personalitatea zilei” gasiti informații despre oameni importanti din lume care s-au nascut/au murit la acea data, la ”ne place”/”nu ne place” stiri despre fapte bune sau mai putin bune (de exemplu povestea Malalei, fetita care lupta pentru drepturile copiilor), iar la “stiri din lume” is “stiri din Romania” dam explicatii pe intelesul copiilor. De asemenea, “stiati ca” va sta la dispozitie cu diverse curiozitati din lumea intreaga (de exemplu orfelinatul de elefanti din Kenya).
  Ne puteti informa despre actiunile dvs si noi le vom publica pe site la rubrica “de la voi pentru voi”

  Ce se întâmplă în lume? Ce e un președinte? De ce e război în Siria? Ce înseamnă că în România sunt alegeri parlamentare? Cum adică “vin inundațiile”? Copiii prind din mers informații, se uită la știri cu sau fără voia lor, fac propriile interpretări și încearcă să descifreze singuri mersul lumii. Prea ocupați și stresați, părinții nu au intotdeauan timp (și chef!) să le explice piticilor ce se întâmplă în țară și în lume. Așa că http://www.stiripentrucopii.com va oferă zilnic știri pe înțelesul vostru! Reporterul nostru, elefantul Toyo, se plimbă prin lume și vă aduce știrile acasă.

  Ne gasiti la:

  http://www.stiripentrucopii.com

  https://www.facebook.com/stiri.pentrucopii

  stiri@stiripentrucopii.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *