Alegerea caruciorului pentru copii, prioritatea numarul 1 pentru orice parinte responsabil

Este de prisos sa dezbatem importanta pe care o are venirea pe lume a unui copil si ce impact are acest lucru asupra unui parinte, fapt pentru care in prezentul articol ne vom rezuma si vom incerca sa abordam o chestiune destul de problematica pentru viitorii parinti si anume alegerea celui mai potrivit carucior pentru copii. Siguranta copiilor intr-un carucior reprezinta o adevarata prioritate, chiar daca adesea avem tendinta de a considera un carucior ceva mai scump drept un moft. Alegerea ideala inseamna in principiu 2 lucruri deosebit de importante: siguranta si confort.

Pe piata exista la ora actuala sute de modele de carucioare si care dispun de culori care mai de care mai atragatoare, insa este absolut necesar ca intotdeauna sa luam in calcul aspectul sigurantei si gradul de confortabilitate al unui carucior. In acest sens, am luat decizia de a consemna cateva lucruri deosebit de importante carora trebuie sa le acordam atentie sporita atunci cand achizitionam un carucior.

Mai inainte de toate, este foarte important sa privim un carucior pentru copii ca pe o investitie facuta pe termen mediu dat fiind faptul ca il vom utiliza pentru cel putin 2 ani de zile. Din acest punct de vedere am putea spune ca aceasta investitie ar trebui privita ca o reala prioritate de catre orice parinte care pune pret pe siguranta si confortul celui mic. Iata insa cele mai importante aspecte de avut in vedere la achizitionarea unui carucior pentru copii:

Tipul de carucior este cu siguranta una dintre cele mai importante decizii pe care le avem de facut in vederea alegerii celui mai potrivit carucior pentru copii. In functie de necesitatile fiecarui parinte in parte, la ora actuala regasim pe piata:

  • Carucioarele 3 in 1: landou+partea sport+scoica
  • Carucioarele 2 in 1 :landou+parte sport
  • Carucioare usoare: au o greutate totala redusa.
  • Carucioare cu 3 roti: sunt usor de manevrat chiar si in zonele aglomerate.
  • Carucioare pliabile: pot fi depozitate cu usurinta gratie sistemului de compactare de care dispun.

carucioare-pentru-copii

           Rotile sunt unul dintre capitolele generatoare de adevarate batai de cap. Aceste elemente sunt construite astazi dintr-o diversitate de materiale, cele mai populare fiind plasticul, respectiv cauciucul. Cei mai multi dintre parinti opteaza pentru cauciuc din pricina faptului ca este foarte silentios chiar si atunci cand traversam suprafete mai putin netede. Dezavantajul insa este dat de faptul ca are un cost de productie ceva mai ridicat, aspect care automat ridica si pretul total al unui carucior. Plasticul are un cost de productie mai scazut, insa spre deosebire de cauciuc este mult mai zgomotos pe suprafetele denivelate.

Centurile de siguranta: acestea pot dispune de 3 sau de 5 puncte de prindere si este foarte important ca acestea sa fie confortabile pentru copil dar sa ofere simultan si siguranta necesara.

Franele unui carucior trebuie sa fie mai inainte de toate rezistente. In general acestea se regasesc plasate in dreptul rotilor sub forma unor dispozitive din plastic. Este deosebit de important ca acestea sa se poata actiona cu usurinta in orice moment dat fiind faptul ca acestea sunt elemente care contribuie semnificativ la gradul de siguranta al unui carucior.

Manerele unui carucior pot fi clasice sau reversibile in functie de preferintele fiecarui parinte in parte. Un aspect important este dat de faptul ca acesta trebuie sa fie cat mai confortabil pentru parinte. Manerele reversibile ne ofera posibilitatea de a schimba campul vizual al copilului prin simpla trecere a acestora peste copertina caruciorului.

Dimensiunile caruciorului sunt un aspect esential de luat in calcul la alegerea unui carucior din pricina faptului ca foarte multi parinti constata faptul ca nu pot transporta caruciorul cu masina din pricina dimensiunilor mari. In acest sens, recomandarea specialistilor este aceea de a lua in calcul intotdeauna spatiul pe care il ocupa un carucior, indiferent ca ne raportam la portbagajul masinii, spatiul de depozitare din locuinta sau lift-ul blocului.

Culoarea si calitatea materialului. In ceea ce priveste culoarea, in general aceasta se alege in functie de sexul bebelusului. In privinta materialului, este indicat sa optam pentru materiale care sa se curete cat mai usor, fara utilizarea de solutii chimice care sunt de cele mai multe ori toxice pentru cei mici.

Accesoriile sunt de asemenea indispensabile atunci cand vorbim despre carucioare pentru copii. In aceasta categorie includem husa de ploaie, geanta pentru depozitare a necesitatilor pentru bebelus, cosul de cumparaturi, precum si umbrela de soare. Fiecare dintre aceste elemente contribuie la un plus de confort atat pentru mamica, precum si pentru bebelus.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Alegerea caruciorului pentru copii, prioritatea numarul 1 pentru orice parinte responsabil, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Comentarii

comments

One Comment
  1. Asemenea articole sunt foarte utile pentru tinerele mamici. Felicitari pentru ca faceti acest lucru!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *