Cum îţi educi băieţelul ca să devină un bărbat adevărat

Părinţii de băieţi au o misiune foarte importantă, aceea de a-i creşte pe cei mici în aşa fel încât ei să devină nişte bărbați respectuoşi şi iubitori. Aceasta este o mare provocare, iar rolul părinţilor este foarte important.

cum-sa-cresti-un-gentleman

Iată câteva trucuri care te pot ajuta să creşti un gentleman cu personalitate şi atitudine.

Fii un exemplu

Părinţii sunt primele şi cele mai importante modele ale copilului. Cea mai sigură cale pentru ca băieţii să se transforme în bărbaţi buni este ca părinţii să fie exemple bune pentru ei. Ca tată este important să îi arăţi fiului tău cum să îi trateze cu respect şi bunătate pe cei din jur. Exprimă-ţi întotdeauna dragostea faţă de partenerul de viață, faţă de copii, doar aşa fiul tău va învăţa să-i aprecieze pe cei pe care îi iubeşte. De asemenea, atunci când este nevoie cere-ţi scuze şi recunoaşte când greşeşti.

Nu tolera comportamentul inadecvat

Comportamentul inadecvat nu trebuie sub nicio formă tolerat. Există uneori tentaţia de a accepta comportamentul nepotrivit al băieţilor, doar pentru că “aşa sunt băieţii”. Este important însă să nu accepţi sub nicio formă astfel de comportamente şi să încerci să corectezi cu blândeţe de fiecare dată când apar şi astfel de ieşiri.

Tratează-i în mod egal pe copiii tăi

Este foarte important să îl tratezi pe fiul tău în aşa fel încât să nu aibă vreodată impresia că este mai bun decât sora lui. Tratează-l la fel ca şi pe surioara lui pentru că aşa va învăţa să le trateze la rândul său pe alte fete care vor apărea în viaţa lui. În niciun caz nu încuraja acţiuni care l-ar putea transforma într-un misogin.

Învaţă-l să îşi tempereze emoţiile

Ajută-l pe fiul tău să identifice şi să numească emoţiile pe care le trăieşte în anumite circumstanţe. Spune-i că este normal să aibă astfel de emoţii şi că poate să le facă faţă într-o manieră pozitivă.

Responsabilizează-l

Învaţă-l pe fiul tău încă de când este foarte mic, ce este responsabilitatea. Aceasta este o lecţie foarte importantă. Oferă-i mici lucruri de făcut prin casă, potrivite vârstei lui, şi nu uita să îi recunoşti meritele atunci când îşi duce treaba la bun sfârşit, dar şi să îi aminteşti cu fermitate atunci când uită să îşi îndeplinească sarcinile sau când amână la nesfârşit ce are de făcut.

Ascultă-l şi arată-i afecţiune

Unul dintre cele mai neglijate aspecte atunci când creşti un băieţel este aspectul emoţional, mai ales că uneori, unii băieţi sunt învăţaţi să nu îşi arate sentimentele. Învaţă-l să fie sensibil şi să îşi conştientizeze emoţiile. O metodă prin care poţi face acest lucru este să fii afectuos cu fiul tău şi să îl asculţi atunci când vorbeşte despre sentimentele lui.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Cum îţi educi băieţelul ca să devină un bărbat adevărat, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *