Grup de suport pentru părinți

Bună ziua,

Numele meu este Elena Radu și vă contactez din partea Asociației Accept România în legătură cu un proiect pe care îl desfășurăm în prezent și pe care am vrea să-l facem cunoscut cât mai multor persoane.

Este vorba despre un grup de suport pentru părinți care au copii LGBT+ (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) numit „Rainbow Families”.

Am decis să pornim această inițiativă pentru că am identificat, la nivel de comunitate, nevoia creării acestui grup de suport.

Aceasta vine, pe de-o parte, de la persoanele LGBT+ care se simt neînțelese și neacceptate complet de către membrii familiei, și pe de altă parte, de la părinții acestora, care nu reușesc să înțeleagă și să se apropie suficient de experiențele copiilor lor.

Știm că acesta este încă un subiect tabu în societatea românească, de aceea credem că este important să existe un loc și pentru părinții care au copii LGBT+, pentru ca aceștia să se informeze cu privire la acest subiect și să discute liber cu alte persoane care trăiesc experiențe asemănătoare.

Însă, pentru ca acest grup de suport să funcționeze, avem nevoie să facem cunoscută existența acestuia. Prin urmare, ne adresăm dvs. cu rugămintea de a da mai departe acest mesaj comunității de părinți căreia vă adresați.

Următoarea întâlnire Rainbow Families va avea loc pe 25 aprilie, de la ora 16:00, la sediul Accept (str. Lirei, nr. 10).

Iată și anunțul pentru acest eveniment:

„Copilul tău ți-a spus că este lesbiană, gay, bisexual/ă sau transgender și nu știi cum să reacționezi?

Nu ai reușit să înțelegi pe deplin ceea ce dorește să-ți transmită și te simți pus/ă în dificultate?

Grupul de suport pentru părinți, Rainbow Families, este locul unde vei putea întâlni persoane care trec prin experiențe asemănătoare cu ale tale și unde vei putea primi sprijinul de care ai nevoie.

Rainbow Families își dorește să ofere un spațiu sigur în care membrii să poată discuta deschis și liber despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil LGBT+ în România.

Vă așteptăm sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 16:00, la Asociația Accept (str. Lirei nr. 10, București), la o nouă întâlnire Rainbow Families.”

Pentru mai multe informații despre acest subiect, puteți accesa site-ul asociației: http://www.acceptromania.ro/

Mulțumim mult!

O zi frumoasă,

Elena Radu

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *