Două întrebări pe care fiecare părinte trebuie să le adreseze profesorilor la sfârșit de an școlar

Fără caiete frumoase

Și profi cu priviri dușmănoase!

parinte-copil-profesor

Ei, pe aproape…..

E greu de crezut că imediat vine sfârșitul anului școlar, dar slavă Domnului, e adevărat! Ne gândim tot mai intens la vară, avem deja în minte soarele, plaja, zilele în care lenevim și nopțile cu cer înstelat și timpul de calitate pe care urmează să îl petrecem în familie.

Există însă un lucru pe care ar trebui să îl faceți înainte ca cei mici să iasă alergând pe poarta școlii cu ghiozdanele după ei și înainte ca profesorii să încheie ultimul consiliu pe anul în curs – întâlniți-vă cu profesorul. Ar fi cu adevărat necesar să purtați o conversație cu domnul sau doamna care a petrecut patru-șase ore pe zi cu copilul dumneavoastră în ultimele luni.

Discuția nu trebuie să fie lungă și stresantă și ar putea avea loc chiar și prin e-mail. Ar fi indicat însă să-i adresați profesorului două întrebări înainte de sfârșitul anului școlar. 

Întrebați următoarele:

  1. Care sunt punctele pe care ar trebui să ne concentrăm în această vară pentru educația copilului nostru?
  2. Ce sugestii ne puteți oferi cu privire la înbunătățirea acelor puncte nevralgice?

Eu aș continua cu Ce resurse sau link-uri care să mă ajute să îmi ajut copilul îmi puteți pune la dispoziție? Majoritatea profesorilor au tone de resurse disponibile. Știu unde să găsească idei interesante pentru lecții, unități de învățare sau activități.

Dacă știți răspunsul la aceste două întrebări importante, puteți să alegeți cărțile, activitățile de seară sau chiar să vă planificați călătoriile astfel încât să vă ajutați cât mai mult copilul. În cazul în care copilul dumneavoastră este suficient de mare încât să înțeleagă, ați putea avea și următoarea discuție cu el:

Astăzi după ce ne întoarcem din tabără o să mergem la bibliotecă să împrumutăm niște cărți. Doamna Popescu a spus că dacă citești câteva pagini în fiecare zi vei deveni un cititor mai bun și ea ar vrea ca asta să se întâmple, astfel încât să îți fie mai ușor în clasa a treia. Gândește-te la ce ți-ar plăcea să citești și vedem ce găsim, bine?

Sau:

Domnul Georgescu mi-a spus că dacă vrei să începi în forță următorul an școlar, trebuie să știi foarte bine operațiile matematice, așa că am găsit câteva aplicații și jocuri care te vor ajuta să le înveți. Poți să alegi tu pe care dintre ele vrei să le încerci și ne putem juca astăzi după ce mă întorc de la serviciu.

Dacă nu aveți timp, sau dacă profesorul a plecat deja în vacanță, ați putea să îi trimiteți un mail sau să îi lăsați un mesaj la școală. Profesorii au diverse ședințe și pe parcursul vacanței de vară deci cel mai probabil veți primi un răspuns în câteva săptămâni.

  Ce alte întrebări credeți că ar trebui adresate profesorilor? Ne-ar plăcea să le auzim!

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Două întrebări pe care fiecare părinte trebuie să le adreseze profesorilor la sfârșit de an școlar, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *