Copiii nu sunt jucarii. Nu te juca cu viata copilului tau!

Suntem trei studente de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, UBB, Cluj-Napoca, din cadrul sectiei de Comunicare si PR. Fiind in anul I, am primit ca tema realizarea unei campanii publice, urmand ca problema asupra careia ne vom axa, sa o alegem chiar noi. Astfel, cunoscand gravitatea “abandonului copiilor“, fie el temporar sau permanent, am decis sa alegem acest subiect, atat pentru a informa mai mult oamenii, cat si pentru a-i face, oarecum, mai responsabili, mai implicati.

copiii-nu-sunt-jucarii-abandon-copii

La inceput, am cautat anumite date statistice, cu ajutorul carora am reusit sa aflam ca abandonul a scazut destul de mult in ultimii ani, dar, totusi, aceasta problema este inca una grava, deoarece multe persoane raman indiferente fata de acest fenomen. Grupul nostru tinta principal sunt fetele si femeile, fiindca de ele depinde, in mare parte, viata unui copil. Am incercat sa le explicam acestora cat de importanta este decizia de a face un copil, in conditiile in care nu ai posibilitatea sa il cresti asa cum se cuvine. Mesajul campaniei noastre este: “Copiii nu sunt jucarii. Nu te juca cu viata copilului tau !

Pentru a observa care sunt principalii factori care pot duce la abandon (din punctul de vedere al publicului larg), am realizat un chestionar, pe care l-am aplicat online, tocmai pentru a usura completarea sa, dar si pentru a-i nu-i stanjeni pe respondenti, iar acestia ne-au oferit raspunsuri, precum: iresponsabilitatea parintilor, inconstienta, lipsa educatiei, saracia si/sau diferite probleme de sanatate ale mamei/copilului.

Am realizat si un interviu individual, aplicat unui medic de familie, pentru a obtine si parerea unui specialist in legatura cu aceasta grava problema. Dansa ne spunea ca acest fenomen poate porni chiar si de la anumite probleme pshice ale mamei, care din cauza unor temeri ar putea recurge la astfel de lucruri.

Am reusit sa vorbim si cu anumite organizatii care sutin copiii ce trec prin astfel de situatii, iar acestia ne-au spus ca, intr-adevar, exista o multime de copii abandonati anual, care ajung in centre de plasament. Pe langa acesti copii, mai sunt si altii, care desi inca se afla in familiile lor, sunt predispusi la abandon, din cauza situatiei materiale precare a parintilor si a numarului mare de frati. Am decis sa incercam sa ii ajutam si pe acestia, deoarece consideram ca si ei au nevoie de ajutorul nostru.

Pentru a ne promova campania am cautat diferiti sponsori (xerox, supermarketuri, firme de cosmetice etc), cu ajutorul carora am reusit sa printam 40 de afise in format A3 si 100 de pliante in format A6, ne-am facut si tricouri cu mesajul campaniei etc.

Am realizat si o pagina de facebook a campaniei: Copiii nu sunt jucarii. Nu te juca cu viata copilului tau, prin intermediul careia dorim sa informam cat mai multe persoane despre aceasta problema delicata. Va rugam sa ne ajutati sa strangem cat mai multe LIKE-uri pentru aceasta pagina astfel incat mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi oameni care ne pot sustine in demersul nostru. Va multumim!

Ana Maria Bilc

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Copiii nu sunt jucarii. Nu te juca cu viata copilului tau!, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Comentarii

comments

2 Comments
  1. Copiii au nevoie cel mai mult de sprijinul nostru. La cat mai multe astfel de campanii!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *