Ajutor pentru copii, de Sarbatori

Curatenia generala, pe care o facem zilele acestea, ne lasa cu saci de jucarii si hainute pe care am vrea sa le daruim unor copii, insa, de obicei, este foarte greu sa stii cui. De aceea, in acest articol, veti putea afla informatii despre campaniile menite sa adune hainute si jucarii pentru copiii care au nevoie de ele, din Bucuresti si nu numai.

6

Site-urile pentru donatii

Site-ul Donatiipentrucopii.ro este un loc in care parintii pot lasa un anunt daca doresc sa doneze hainutele sau jucariile pe care fiii sau fiicele lor nu le mai folosesc. De asemeni, tot aici, parintii nevoiasi pot lasa anunturi, daca au nevoie de anumite obiecte, pentru micutii lor.

Donatiile sunt atent sortate in categorii, astfel incat fiecare parinte care are nevoie de un lucru poate merge direct la obiectul cu pricina. Postarile se fac dupa inregistrare, insa anunturile donatiilor pot fi vazute si fara a avea cont.

ONG-urile si campaniile caritabile

Un numar impresionant de ONG-uri realizeaza, zilele acestea, campanii caritabile, multe dintre ele fiind dedicate copiilor orfani sau proveniti din familii ce au venituri insuficiente.

In general, acestea au o urna amplasata in mall-uri sau magazine mari, unde parintii pot lasa jucarii, hainute sau chiar bani. Este suficient sa dati un telefon la magazinul cu pricina, pentru a ii intreba daca, in incinta, se desfasoara astfel de campanii pentru copii.

Campania IKEA

Daca nu aveti jucarii sau hainute, de oferit, dar vreti, totusi, sa faceti o fapta buna pentru copii, trebuie sa stiti ca, pana pe 4 ianuarie 2014, IKEA deruleaza Campania Jucariilor de Plus. Astfel, daca veti cumpara o carte de povesti sau o jucarie din magazinul Ikea, Fundatia va dona cate un euro pentru educatia copiilor.

Inceputa in anul 2003, aceasta campanie a strans fonduri de 57 de milioane de euro, pana acum, care au fost donate catre UNICEF si Salvati copiii.

Copiii de la sate

Vizita la rudele de la tara poate fi si un prilej de a face un bine unor familii nevoiase. In general, in sate, se gasesc familii foarte sarace, care nu isi permit sa isi tina copilul in scoala, tocmai pentru ca nu au cum sa ii cumpere haine sau rechizite. Pentru acesti copii, ceea ce dumneavoastra considerati o vechitura, pentru ei poate fi cel mai frumos cadou.

Este suficient sa intrebati preotul sau invatatorul satului care familie ar putea beneficia de pe urma ajutorului pe care doriti sa il oferiti, iar acesta va va indruma spre cea potrivita.

La manastiri

O calatorie spirituala spre cea mai apropiata manastire, va poate aduce beneficii sufletului si prin donarea catorva hainute. In general, la manastiri, vin oemani saraci care ii spun preotului, la spovedanie, greutatile pe care le au. Astfel, acesta va sti cui ii vor prinde bine aceste hainute si i le va darui. Daca nu aveti timp sa faceti o astfel de calatorie, puteti sa puneti un pachet prin posta.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ajutor pentru copii, de Sarbatori, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *