3 tipuri de termometre pentru copii

Poate ca va aduceti aminte ca, atunci cand erati mic si aveati febra, parintii va „indesau” sub brat un termometru rece, clasic, pe care va obligau sa il „strangeti cat de tare puteti”. Din fericire, tehnologia din ziua de astazi ne permite sa nu ne mai obligam copiii sa treaca prin acelasi chin, aducand, in prim plan, termometre dintre cele mai variate.

copil cu febra

Ce riscuri prezinta termometrul clasic?

Principalul risc pe care il prezinta un termometru clasic este contaminarea cu mercur. Spargerea unui singur astfel de instrument, care contine aproximativ 0,5 – 1,5 grame de mercur, este indeajuns pentru a crea probleme de sanatate unei intregi familii, putand cauza intoxicatii si iritatii ale pielii.

Citirea unui termometru cu mercur este dificila, iar masurarea temperaturii dureaza suficient de mult incat sa provoace disconfort atat copilului, cat si parintilor, care trebuiesc sa aiba grija de el, in tot acest timp.

Avand in vedere aceste lucruri, va prezentam trei tipuri de termometre pentru copii, dintre care sa alegeti:

1. Termometru digital flexibil

termometru-digital-flexibil-laica-th3601-97209

Daca va aduceti aminte de vremea cand va era frica sa nu se sparga termometrul si, astfel, sa va taiati, veti fi, cu siguranta, recunoscatori pentru faptul ca s-a inventat termometrul flexibil, facut dintr-un material placut la atingere si rezistent la apa. Nu doar ca este mai placut de folosit, insa afisajul sau digital il face si usor de citit, pentru parintii care, niciodata, nu au avut rabdare sa pozitioneze termometrul clasic, astfel incat sa poata vedea temperatura corecta a copilului lor.

Timpul de masurare a unui astfel de termometru digital este de doar 60 de secunde, asa ca putem spune „Adio!” minutelor intregi de stat nemiscati si ingrijorati de posibilele riscuri.

2. Termometru pentru frunte

termometru-pentru-frunte-dotory-plus-77203

Iar tehnologia nu inceteaza sa ne uimeasca, pentru ca, in acest moment, exista si termometre care nu necesita decat atingerea lor de fruntea copilului, pret de cateva secunde, pentru ca temperatura corporala sa fie masurata! Un astfel de termometru pentru frunte inregistreaza 25 de masuratori si are un pret de aproximativ 100 RON, ceea ce il face o achizitie interesanta pentru oricare parinte.

Desigur, si el are afisaj electronic, iar acuratetea masuratorii este una ce detroneaza cu mult pe cele clasice.

3. Termometru – suzeta

termometru-suzeta-laica-th3002-71061

Insa, dintre toti, cei mai recunoscatori evolutiei tehnologiei vor fi parintii de bebelusi, deoarece acestia au la indemana termometrul sub forma de suzeta. Desigur, temperatura bucala difera de cea axiala cu 0,3-0,6 grade Celsius, insa aceasta diferenta este infima, in comparatie cu gradul de confort pe care instrumentul il aduce parintilor si celor mici.

In general, prevazute cu semnal acustic si afisaj digital, acest tip de termometru nu prezinta nici o problema parintilor, iar bebelusii pur si simplu il vor adora!

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
3 tipuri de termometre pentru copii, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *