Tabăra Medievală pentru Copii la a cincea ediţie

Au început înscrierile pentru cea de a cincea ediție a Taberei Medievale pentru Copii. Proiectul, desfăşurat în perioada iunie – august 2013 în zona culoarului montan Rucăr-Bran este conceput ca un demers educativ și cultural dedicat copiilor cu vârste între 5 și 16 ani. De la debutul său, tabăra a făcut parte din vacanța de vară a peste 450 de copii, insuflându-le principiile de onoare ale cavalerismului medieval. Tabăra găzduiește serii speciale care includ cursuri de limbă engleză (din anul 2011) și de limbă germană (din anul 2013).

tabara-medievala-pentru-copiiCea de a cincea ediție a Taberei Medievale pentru Copii îşi deschide porţile în data de 23 iunie. În cadrul proiectului, organizat de agenția Medieval Praxis în pitoreasca zonă a culoarului montan Rucăr-Bran, se reconstruiește atmosfera lumii medievale, prin costume, decoruri și activități specifice. Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 5 și 16 ani și cuprinde 6 serii întinse în perioada iunie-august 2013. Dintre acestea, primele cinci sunt deschise pentr înscrieri.

Tabăra Medievală pentru Copii este o incursiune în vremea cavalerilor și a domnițelor, o lecție despre onoare, cavalerism, istorie și prietenie, o alternativă la lipsa de repere a vremurilor pe care le trăim.

Organizatorii au selectat cu atenție activități care construiesc o lume de basm şi care constituie în egală măsură un instrument educativ. Astfel, tinerii cavaleri și gingașele domnițe vor învăța lucruri noi și vor deveni mai spontani și mai încrezători în forțele proprii prin intermediul mai multor ateliere inspirate din lumea medievală: atelierul de tir cu arcul şi spadă medievală, atelierul de pictură şi heraldică medievală, atelierul de improvizaţie şi teatru și atelierul de realizare manuală a hârtiei. După-amiezele sunt rezervate drumeţiilor în cadrul natural de o frumusețe aparte din împrejurimile taberei. La lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor viziona filme cu specific istoric sau vor exersa pași de dans medieval. Ultima seară a taberei este una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cavaleri sau vor primi titlul de domniţă și vor depăna povești în jurul focului de tabără.

Ediția 2013 a Taberei cuprinde șase serii, din care primele cinci sunt deschise pentru înscrieri:

  1. seria 1: 23 – 29 iunie
  2. seria 2: 30 iunie – 6 iulie
  3. seria 3: 14 – 20 iulie
  4. seria 4: 21 – 27 iulie
  5. seria 5: 28 iulie – 3 august (serie în limba germană organizată în parteneriat cu Centrul IQ Welt).

Copiii vor fi cazaţi la Pensiunea “Dor de Moeciu” (Moeciu de sus, pentru seriile 1 și 2) şi la pensiunea “Valea cu struţi” (Şirnea, com. Fundata – pentru seriile 3, 4 și 5).

Informaţii:

www.tabara-medievala.ro

Laurenţiu Constantin: Email: office@medievalpraxis.ro Tel. 0725.22.33.96.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Tabăra Medievală pentru Copii la a cincea ediţie, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *