Modul de repartizare al elevilor in licee – anul scolar 2013 – 2014

Ministerul Educatiei Nationale a stabilit modul de repartizare al elevilor in licee pentru anul scolar 2013 – 2014, acesta fiind cuprins in metodologia de desfasurare a admiterii in licee. De asemenea, metodologia cuprinde si clarificari in legatura cu modul de completare a fisei de inscriere.

repartizare licee

Algoritmul de repartizare in licee

Repartizarea in licee se face in fiecare judet ordonand candidatii descrescator dupa urmatoarele criterii: media de admitere, media la evaluarea nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana la examenul de evaluare nationala, nota obtinuta la proba de matematica la examenul de evaluare nationala si nota obtinuta la proba de limba materna la examenul de evaluare nationala, respectiv nota obtinuta la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care doresc inscrierea la o unitate de invatamant cu predare in limba materna.

Media de admitere se calculeaza dupa formula:

media repartizare in licee

unde, MA – media de admitere
ABS – media generala de absolvire a claselor V-VIII
EN – media de la evaluarea nationala din clasa a VIII-a, pentru absolventii de dupa anul 2010, inclusiv; media la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, pentru absolventii din anii 2008 si 2009; media la testele nationale, pentru absolventii din anii 2004, 2005, 2006 si 2007; media la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003, inclusiv.

Ordinea optiunilor alese de candidat pe fisa de inscriere este foarte importanta, deoarece se cauta in lista cu optiuni a candidatului prima optiune la care exista locuri libere. Daca exista locuri libere la prima optiune, candidatul este declarat admis, in caz contrar se trece la urmatoarea optiune.

Daca candidatul nu are media necesara pentru a fi repartizat la niciuna dintre optiunile completate pe fisa de inscriere, acesta este declarat nerepartizat, urmand sa fie nevoit sa participe la urmatoarea sesiune de inscrieri organizata pentru locurile ramase libere in sesiunea precedenta. Pentru ca aceasta situatie sa nu apara, este foarte important sa fie completate cat mai multe optiuni pe fisa de inscriere, numarul de locuri din licee fiind suficiente.

Completarea fisei de inscriere

Fisa de inscriere contine urmatoare campuri obligatorii care trebuie completate: CNP, data nasterii, numele, initiala tatalui, prenumele, judetul, codul scolii de provenienta, denumirea scolii de provenienta, media la evaluarea nationala, media claselor V-VIII, media de admitere, nota la evaluarea nationala de limba romana sau nota la tezele nationale la limba romana in clasa a VIII-a, semestrul I (seria precedenta 2009, inclusiv), nota la evaluarea nationala de matematica sau nota la tezele nationale la matematica in clasa a VIII-a, semestrul I (seria precedenta 2009, inclusiv), optiunile alese de candidat si semnaturile dirigintelui, candidatului si parintelui.

De asemenea, pe fisa de inscriere poate fi nevoie sa fie completate si urmatoarele campuri: nota la tezele nationale la limba romana in clasa a VIII-a, semestrul II (seria precedenta 2009, inclusiv), nota la tezele nationale la matematica in clasa a VIII-a, semestrul II (seria precedenta 2009, inclusiv), nota la tezele nationale la istorie/geografie in clasa a VIII-a, semestrul I si II (seria precedenta 2009, inclusiv), nota la tezele nationale la limba materna in clasa a VIII-a, semestrul I si II (seria precedenta 2009, inclusiv), nota la evaluarea nationala de limba materna, nota la proba de limba materna si nota la proba de limba moderna.

Unele dintre informatii si codurile care trebuie trecute pe fisa de inscriere se preiau din brosura editata de Inspectoratul Scolar Judetean. Campul cu numarul de inregistrare nu se completeaza, acesta fiind completat de catre personalul care preia fisa de inscriere.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Modul de repartizare al elevilor in licee – anul scolar 2013 - 2014, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *