Global English Challenge – Testarea nivelului de limba engleza la nivel mondial

Anul acesta se organizează cea de-a doua ediție a concursului Global English Challenge.

EF a dezvoltat Global English Challenge pentru a le oferi profesorilor ocazia să testeze nivelul de limba engleză al elevilor și să vadă cum se clasează comparativ cu alte clase de elevi din țară și din lume.

Întrebările testului acoperă următoarele aspecte:

  • Ascultare (10 întrebări)

  • Vocabular și gramatică (50 întrebări)

  • Citit (10 întrebări)

Participarea la competiție este gratuită. Vârstă minimă pentru participare este de 12 ani, iar cea maximă de 18 ani. Pentru ca o clasă să fie validată, un minim de 15 elevi din acea clasă trebuie să susțină testul.

Pentru participare sunt necesare un calculator cu acces la internet și căști. Elevii nu trebuie să se pregătească în mod special, însă testul trebuie completat în 60 de minute, fără folosirea dicționarelor.

Dintre toate clasele care vor lua parte la EF Global English Challenge, o clasă și profesorul ei îndrumător vor câștiga un curs de două săptămâni de limba engleză și vor participa la evenimentele EF Global English Challenge la o școală din Anglia. Clasa câștigatoare va fi aleasă dintre participanții clasați în top 10.

Pentru a putea participa la extragerea finală, în momentul înscrierii clasei la test este important să NU bifați căsuța “I do not want to participate in the official ranking with my class”.

Concursul se va încheia pe 28 februarie 2013, iar clasa caștigătoare va fi anunțată până în data de 11 martie 2013.

Cum arată rezultatele de anul trecut

La prima ediție a concursului s-au înscris peste 9,000 de clase din întreaga lume! Iată câteva date statistice ce rezultă din participarea României:

  • Numărul de clase înscrise: 37
  • Media pentru România: 73.43%
  • Media validată: 71.62%
  • Clase validate: 21
  • Număr total de elevi: 538

Anul trecut au fost validate 21 de clase din România, prea puține pentru a se lua în calcul țara noastră statistic la rezultatele finale. Înainte de invalidare, România era pe locul 2 în lume. Însă sunt necesare cel puțin 25 de clase validate pentru ca participarea să fie relevantă. O clasă a fost considerată validată în momentul în care 15 elevi au susținut testul!

Pentru mai multe detalii vizitați pagina Global English Challenge 2013.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Global English Challenge – Testarea nivelului de limba engleza la nivel mondial, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Alina

Despre Alina Albu

Alina Albu este coordonatorul de programe al Qdays Educational, agenție de turism specializată în vacanțe educaționale, tabere de limbi străine și programe de studii în străinătate pentru elevi cu vârsta de peste 7 ani.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *