De ce sunt sucurile nocive pentru copii?

Probabil, cu totii stim faptul ca bauturile racoritoare nu sunt bune pentru sanatatea noastra si mai ales pentru sanatatea copiilor. Aceste bauturi contribuie, printre altele, la obezitate, care este intr-o continua crestere, insa pe langa problemele cunoscute, care apar in urma consumului de bauturi racoritoare, exista si alte motive mai putin cunoscute care nu recomanda consumul in exces al acestora.

Cele 3 motive prezentate mai jos ar trebui sa va faca sa spuneti de acum incolo „Doar apa, te rog”, si sa evitati sa mai cumparati copiilor sucuri sau sifon.

1. Bauturile racoritoare conduc la depunerea de grasimi pe organe

Un studiu efectuat recent, in Danemarca, a aratat faptul ca bauturile racoritoare duc la cresteri periculoase in ceea ce priveste grasimile din corp. Cercetatorii au cerut participantilor la studiu sa consume zilnic suc, lapte care sa contina aceeasi cantitate de calorii ca si sucul, cola dietetica si apa, timp de 6 luni. Rezultatele? Masa totala de greutate a ramas aceeasi dupa consumul tuturor bauturilor enumerate mai sus, insa consumul regulat de bauturi racoritoare a dus la depuneri de grasimi pe organe, inclusiv pe ficat. De asemenea, consumul de bauturi racoritoare a dus la o crestere cu 11% a colesterolului, comparativ cu celelalte bauturi utilizate in studiu. Cu siguranta, trecerea la sucurile dietetice nu il vor ajuta pe copilasul dumneavoastra ca sa se frereasca de aceste probleme. Indulcitorii artificiali si colorantii alimentari au fost legati de deteriorarea celulelor creierului si hiperactivitate, iar cercetarile au aratat faptul ca persoanele care beau suc dietetic au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat.

2. Prin consumul de bauturi racoritoare copilul dumneavoastra participa involuntar la testarea unor produse

Multe tipuri de sucuri sunt indulcite cu sirop de porumb bogat in fructoza, derivat in principal din porumbul modificat genetic. Problema? Porumbul modificat genetic nu este utilizat in consum de foarte mult timp si nu stim ce efecte are pe termen lung asupra sanatatii, deoarece nu au fost efectuate astfel de studii de catre corporatiile care au produs aceste culturi. Unele descoperiri recente sugereaza faptul ca unele culturi modificate genetic sunt legate de deteriorarea tubului digestiv, accelerarea imbatranirii si chiar de infertilitate!

3. Bauturile racoritoare contin substante ignifuge

Unele brand-uri populare de sucuri, inclusiv Mountain Dew, utilizeaza ulei vegetal bromurat, o substanta toxica inflamabila, pentru a pastra aroma in mod artificial. Acest ingredient periculos poate provoca simptome grave, cum ar fi leziuni ale pielii, pierderi de memorie, precum si tulburari nervoase.

Bauturile racoritoare contin in medie 450 de calorii pe zi. Prin consumul de apa, puteti introduce in alimentatia copilului alte alimente care sa contina aceste calorii si care consumate cu moderatie pot intari inima, pot fortifica oasele sau pot ajuta la metabolismul copilului.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
De ce sunt sucurile nocive pentru copii?, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *