Crearea unui loc bun pentru invatat

Atunci cand esti la serviciu, te ajuta foarte mult, in ceea ce priveste randamentul, sa ai un spatiu organizat. La fel se intampla si cu cei mici, atunci cand invata, rezultatele fiind direct proportionale cu eficienta spatiului din jur.

Alege spatiul corect

Nu este nevoie de o camera intreaga, insa este nevoie sa ai, in minte, si alte criterii decat cum se potriveste biroul ca decor. Este nevoie ca locul in care copilul va invata sa fie spatios, intr-o zona in care nu se circula foarte mult si, pe cat posibil, intima. Totusi, monitorul calculatorului trebuie pus astfel incat parintii sa poata vedea, daca doresc, ceea ce se intampla acolo. Acest spatiu nu ar trebui sa fie perturbat de elemente de distractie, precum televizorul. O importanta regula in Feng Shui, care pare sa dea rezultate foarte bune, este ca nu trebuie sa lucram cu spatele la fereastra sau usa.

Asigura-te ca este bine iluminat

Tendinta este sa asezam birourile in coltul camerelor, insa acest fapt il va indeparta de sursa de lumina naturala – fereastra. De asemeni, nu orice veioza este una potrivita. Cele care ofera lumina alba, de exemplu, obosesc ochii. Sunt preferate cele care se apropie cat mai mult de culoarea si senzatia luminii naturale, astfel incat ele sa nu fie un factor in scaderea energiei.

Lucrurile esentiale pentru teme, in apropiere

Spatiul de lucru ar trebui sa ofere posibilitatea de a ajunge la orice obiect esential pentru tema, doar intinzand mana. Astfel, aici ar trebui asezate creioanele, cartile, caietele si orice alte necesitati. De asemeni, el ar trebui sa aiba un calculator, pentru a usura munca de cautare a informatiilor.

Daca spatiul biroului nu este suficient, aseaza pe peretele din spatele sau lateralul sau, cateva rafturi simple, unde copilul isi poate aranja tot ceea ce ii este necesar.

Fereste-l de stres

Desi obisnuim sa consideram ca perioada copilariei este una lipsita de stres, adevarul este ca cei mici pot avea perioade foarte stresante, asa cum si studiile o dovedesc, cazurile de anxietate printre copiii fiind din ce in ce mai dese. Ca si la oamenii mari, si la cei mici exista o multitudine de factori stresanti, incepand de la o pozitie incorecta pe scaun si pana la o cantitate prea mare de teme sau responsabilitati scolare prea multe.

De aceea, spatiul biroului, folosit pentru invatare, ar trebui sa fie un loc ce incearca sa elimine stresul inutil si sa contribuie la relaxarea fizica si mentala. De aceea, el trebuie sa fie unul comod, de dimensiunile potrivite, care sa nu „apese” sau sa oboseasca psihicul. Culorile folosite aici trebuie sa fie cele care indeamna la calm si efort psihic, precum albastrul, iar incaperea trebuie aerisita constant.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Crearea unui loc bun pentru invatat, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *