Aparate pentru supravegheat bebelusii

Aceste dispozitive sunt de un real folos atunci cand nu puteti sa-l supravegheati tot timpul pe micutul dumneavoastra, dar totusi doriti sa stiti in orice moment daca plange sau daca se simte rau. Aparatele pentru supravegheat bebelusii au scopul principal de a preveni accidentele si de a oferi cateva momente de liniste parintilor, care atunci cand nu sunt langa copil, se ingrijoreaza foarte repede.

Categorii de dispozitive pentru supravegheat bebelusii

Odata cu dezvoltarea tehnologiilor din ultimii ani, sunt disponibile pe piata o gama larga de aparate pentru supravegheat bebelusii. Principalele categorii in care se impart aceste aparate sunt urmatoarele:

Aparat de supraveghere tip interfon – permite supravegherea audio prin intermediul unui microfon instalat in camera bebelusului si a unui aparat de receptie aflat la parinti sau la alte persoane care se ocupa de supraveghere.

Aparat de supraveghere tip videofon – permite supravegherea atat audio, cat si video a micutului, prin intermediul unui microfon si a unei camere video, care transmit semnalul catre dispozitivul de receptie.

Aparat de supraveghere cu senzor de miscare – permite supravegherea atat in sistem interfon, cat si in sistem videofon, trasmitand o alarma catre dispozitivul parintilor prin intermediul unui senzor de miscare asezat in patutul copilasului, daca acesta nu se misca la un anumit interval de timp prestabilit, in general 20 de secunde.

Instructiuni pentru alegerea dispozitivului de supravegheat bebelusii

Aceste tipuri de aparate pot contine tehnologii foarte avansate, unele beneficiind de o multitudine de functii. Printre aceste functii se numara:

Mai multe dispozitive de receptie, care sa permita o mai buna supraveghere a bebelusului de catre parinti. De asemenea, exista si dispozitive care contin si un pager, acesta ajutandu-va sa gasiti dispozitivul de receptie atunci cand nu mai stiti unde l-ati lasat prin casa.

Raza de receptie a semnalului este si ea foarte importanta, mai ales atunci cand locuiti la casa si distanta fata de camera bebelusului este mai mare. Pentru a nu interfera cu alte dispozitive din casa, exista aparate care dispun de tehnologii care anuleaza sau diminueaza aceste interferente. Un numar mai mare de canale ofera o mai buna calitate de transmisie, cu interferente mai putine.

Sistemele de supraveghere pot fi analogice sau digitale, cele digitale fiind mai indicate deoarece transmit semnalul mai clar, insa dezavantajul este ca sunt mai scumpe. De asemenea, dispozitivele pot fi prevazute cu vedere nocturna, astfel bebelusul putand fi vazut si pe intuneric, sau cu avertizare luminoasa, dispozitivul de receptie avertizandu-va si prin intermediul unor LED-uri. Exista si dispozitive mai sofisticate, care contin si o lampa de veghe, aceasta aprinzandu-se atunci cand bebelusul se trezeste.

Alte functii foarte importante ale acestor aparate sunt cele care va permit vorbirea de la distanta cu bebelusul, reglarea sensibilitatii microfonului, masurar a temperaturii camerei sau activarea de la distanta a muzicii pentru a linisti bebelusul cand acesta incepe sa planga.

Unele dispozitive sunt dotate cu camere foto, care permit transformarea imaginilor video in fotografii, sau permit conectarea aparatelor de supraveghere la un televizor sau chiar la o pagina de internet, astfel aveti posibilitatea vizionarii bebelusului de la distanta. Acestea sunt functiile pe care le gasiti astazi la dispozitivele de supraveghere, insa odata cu dezvoltarea tehnologiilor, cu siguranta vor fi adaugate alte noi functii.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Aparate pentru supravegheat bebelusii, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *