Revista presei–știri despre copii

Campanie pentru imunizarea copiilor

Din Monitorul Expres aflăm că mai multe ONG-uri au lansat o campanie prin care se cere autorităților locale să demareze un program național pentru imunizarea copiilor împotriva bolilor. Conform acestora, acțiunea este necesară pentru că în România, unul din cinci copii cu vârsta sub un an care ajunge la medicul de familie sau în spital suferă de o boală potențial pneumococică în timp ce rezistența la antibiotice este în creștere.

Copii de etnie rromă din Gorj au devenit elevi

Asta după o campanie de conștientizare făcută de Inspectoratul Școlar Gorj. În urma acestui demers, mai multe familii de rromi au hotărât să îi trimită pe cei mici la școală, cei mai mulți dintre aceștia optând pentru Liceul de Muzică și Școala Generală nr.2. Mai multe informații despre subiect găsiți pe site-ul Radio Tg.Jiu.

Copiii prematuri din Sibiu au nevoie de ajutor

De pe site-ul Realitatea TV aflăm că este nevoie de bani pentru a susține secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Aici au fost tratați anul trecut peste 320 de nou născuți iar finanțarea pentru tratarea acestora a reprezentat un efort deosebit pentru specialiștii spitalului.

Abandonul copiilor va fi pedepsit prin muncă

Libertatea ne informează că părinţii care îşi abandonează copiii vor fi pedepsiţi prin muncă în folosul comunităţii. Aceasta este una dintre reglementările din noul proiect al Ministerului Muncii, ca urmare a numărului mare de bebeluşi lăsaţi anual în grija statului.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Revista presei–știri despre copii, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *