Importanța temelor pentru acasă

Deși sunt considerate blestemul vieții multor copii, temele pentru acasă servesc unui important scop educațional și este recomandat părinților să-și încurajeze copiii în această direcție.

teme-pentru-acasa

Mersul la școală zi de zi este deja suficient în concepția multor copii, iar faptul că odată ajuns acasă au în continuare de lucru, nu e distractiv deloc. Totuși, pe cât de mult urăsc copiii temele pentru acasă, pe atât de importantă este această activitate în educarea și dezvoltarea lor. Poate fi extrem de dificil să-ți convingi copilul să lucreze acasă după programul de școală dar rezultatele pe termen lung merită tot efortul.

Ca părinte, poți juca un rol foarte important încercând să încurajezi o atitudine pozitivă față de temele pentru acasă. În loc să te concentrezi pe partea negativă a acestei activități (faptul că trebuie să lucrezi în loc să ieși afară la joacă) încearcă să ajuți copilul să descopere că poate fi distractiv să-ți faci temele.

La o vârstă fragedă, temele pentru acasă nu trebuie să fie lungi și dificile așa că trebuie să alegeți activități în care vă puteți implica și dvs. ajutându-i să găsească răspunsuri și să rezolvați problemele împreună.

Dacă copilul este foarte reticent față de această activitate atunci ar trebui să încercați și oferirea unor mici stimulente. De exemplu, rezolvarea temelor pentru acasă poate fi condiția necesară pentru a li se permite să iasă afară și să se joace, să poata privi la televizor sau să joace un joc pe calculator. Sunt de evitat stimulentele importante, mai ales cele de natura financiară și mai ales la copiii mai mici.

De ce sunt atât de importante temele pentru acasă?

Temele pentru acasă reprezintă o extensie importantă a învățării la clasă. Ele ajută la cimentarea ideilor pe care copiii le deprind sau ar trebui să le deprindă la școală. Temele pentru acasă pot avea diverse forme cum ar fi:

  • rezolvarea problemelor de matematică
  • găsirea răspunsurilor la diverse întrebări
  • scrierea de mici eseuri sau compuneri
  • redactarea unui jurnal de week-end sau de vacanță
  • pregătirea pentru un test
  • căutarea diverselor subiecte într-o enciclopedie sau pe internet pentru îmbunătățirea abilităților de cercetare

Complexitatea și cantitatea temelor pentru acasă vor crește progresiv, odată cu vârsta. Părerile despre volumul de teme pentru copiii de vârstă fragedă sunt împărțite dar este o părere unanimă că acestea trebuie să existe. Obișnuința de a avea teme de la o vârstă cât mai fragedă este cu siguranță un avantaj pentru copil, avantaj care îl va ajuta odată cu trecerea anilor.

http://www.earlychildhoodeducation.co.uk

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 3.5/5 (15 votes cast)
Importanța temelor pentru acasă, 3.5 out of 5 based on 15 ratings

Comentarii

comments

2 Comments
  1. Pingback: Blog Pentru Copii | Cum ii ambitionam pe copii sa invete

  2. Pingback: Blog Pentru Copii | 6 sfaturi despre cum să joci un rol activ în educația copilului tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *