Copiii mici și limbile străine

S-a demonstrat științific: copiii mici învață mai ușor decât adulții o limbă străină. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după o cercetare ce s-a întins pe perioada dintre gângurit și până la construirea primelor fraze, spre vârsta de patru ani.

Cercetările au urmărit să înțeleagă mai bine mecanismele prin care copiii asimilează limbajul vorbit și stabilirea unor legături între perioadele pre-verbale și cele verbale.

Conform specialiștilor, pentru un copil nu este mai dificil să învețe două limbi în același timp în loc de una singură. Trebuie așadar să scăpăm de mitul confuziei limbilor. Creierul unui bebeluș nefiind format complet, poate asimila foarte natural mai multe limbi simultan sper deosebire de de un adult care nu va putea vorbi niciodata la fel de bine aceeași limbă ca un copil care a asimilat-o când era mic. Așadar, cu cât mai devreme începe să învețe o limbă străină, cu atât mai bine pentru copil.

Deși este un articol mai vechi, vă recomand să citiți interviul realizat de Descopera.org cu Yvan Rose, lingvist canadian, specialist în învățarea limbajului la copii.

VN:F [1.9.22_1171]
Votează acest articol!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

comments

One Comment
  1. Pingback: Importanţa cunoaşterii limbilor străine - Blog Pentru Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *